EFOP-4.1.8-16-2017-00115

06

Kedvezményezett neve: Chernel Kálmán Városi Könyvtár
Támogatási szerződés száma:
EFOP-4.1.8-16-2017-00115

Projekt címe: Minőségi információs szolgáltatások feltételeinek kialakítása és fejlesztése, a tudás és az esélyegyenlőség szolgálatában a kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtárban
Projekt időtartama: 2018.08.01- 2020.01.31.
Támogatás összege:
34 088 634,-Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalma:


Az intézmény meghatározott célja, hogy szolgálja a felhasználók egyéni fejlődését,

hozzájárulva a digitális írástudás magasfokú, általános elterjedéséhez. Az életen át tartó tanulás, az e-learning, az információ korlátlan elérése, tekintettel az esélyegyenlőség biztosítására kiemelt fontossággal bír a könyvtár életében - digitalizáció fontossága, térségi szinten elérhetővé tétele, helyi IKT eszközállomány fejlesztésével a látogatók kiszolgálási minőségének fejlesztése.

Az előadásoknak, kiállításoknak, oktatásoknak helyt adó terem nem áll rendelkezésre, valamint hiányzik az ehhez szükséges technológiai háttér is.

A digitális tudásbázis elérését speciális technológia rendelkezésre állásával tudná biztosítani a könyvtár. Jelenleg nem áll rendelkezésre olyan IKT eszköz, amivel a nagyobb méretű iratok, lapok digitalizálását elvégezhetnék a dolgozók. A korszerű szkennerrel gyors, hatékony digitalizálás valósulhat meg. Az életen át tartó tanulás, a kompetenciafejlesztés, a digitális íráskészség javításához, az informális tanulási lehetőség biztosításához cél az IKT     eszközállomány fejlesztése. A képzések, tudásmegosztások, tanfolyamok, kompetencia fejlesztő tréningek, rendezvények során a projektor, hangtechnika és az interaktív tábla hasznos, hatásos szemléltető eszközök, segítve a résztvevőket és oktatókat egyaránt.

Az előadóterem, a gyermekrészleg új információs pultja a felújított mellékhelyiségek, lépcsőház, a korszerű fűtési rendszer hozzájárul a könyvtár fenntartható működéséhez, másrészt pozitív irányban változhat megítélése, továbbá alkalmassá válik az új funkció adaptálására, a változó külső környezet igényeihez való alkalmazkodásra, minőségi szolgáltatások elérésére. A könyvtár radiátorainak cseréje, helységek, nyílászárók külső festése és a mellékhelyiségeinek felújítása során minőségibb környezetet nyújt a felhasználók és idelátogatók számára.

 

 

Tervezett tevékenységek:

 

Építési munkálatok összege: 19 999 889 Ft

A könyvtár 2. emeletén előadóterem kialakítása, mellékhelyiségek felújítása, lépcsőház festés, külső ablakszárny festés, radiátorok cseréje.

 

Eszközbeszerzés összege: 12 478 385 Ft

Tervezett eszközbeszerzés:

1 db szerver, 6 db vonalkód olvasó, 1 db A/2-es szkenner, 3 db laptop+Win 10, 5 db asztali számítógép konfiguráció, 8 db MS Office, 1 db Photoshop, 1 db kiadványszerkesztő, 1 db projektor, 1 db interaktív tábla, 4 db iPad, 1 db hangtechnikai berendezés, 1 db papírvágó,

2 db fotel, 1 db asztal, 1 db zárható médiaszekrény, 1 db gyermekkönyvtári információs pult.

 

További elszámolható költségek: 1 610 360 Ft

projektelőkészítés, projektmenedzsment, tájékoztatás és nyilvánosság, műszaki ellenőrzés

03_70